010 521 77 77 info@hklaw.nl
Home » Specialisaties » Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is van belang voor de werkgever en de werknemer. Het regelt de betrekkingen tussen beide partijen, het geeft aan wat mogelijk is en welke afspraken wel en niet gemaakt kunnen worden.

Arbeidsrecht voor werknemers

Als werknemer is het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Vaak krijgt u bij een nieuwe werkgever een contract voor bepaalde tijd aangeboden. In zo’n arbeidsovereenkomst mag soms een proeftijd worden overeengekomen maar soms ook niet. Ook mag er in een dergelijk contract in sommige gevallen wél en in de meeste gevallen niet een concurrentiebeding of relatiebeding worden opgenomen.

Houweling & Kars Advocaten kennen de wet en kunnen uw arbeidsovereenkomst controleren en aangeven of de werkgever u een goed contract heeft aangeboden.

Uw contract mag daarna niet onbeperkt met een bepaalde tijd worden verlengd. Mag uw werkgever u nóg een contract aanbieden of bent u al voor onbepaalde tijd in dienst? De werkgever moet ook zorgen dat hij u op tijd laat weten dat het contract niet wordt verlengd. Doet hij dat niet dan heeft u op grond van de wet recht op een vergoeding.

 • Uw werkgever heeft u ontslagen of op non-actief gesteld, mag uw werkgever dat doen?
 • Uw werkgever betaalt uw loon niet meer. Houweling & Kars Advocaten stellen voor u een loonvordering in en zorgen dat u zo snel mogelijk weer over inkomen beschikt.
 • En wat moet u doen als u ziek bent of als uw werkgever gaat reorganiseren?

Op al uw vragen over uw baan of over uw rechten als werknemer hebben onze advocaten een antwoord en een oplossing paraat. Houweling & Kars Advocaten behartigen uw belangen en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Stel uw vraag over arbeidsrecht:

Arbeidsrecht voor werkgevers

Als werkgever krijgt u dagelijks te maken met allerlei arbeidsrechtelijke kwesties. U moet zorgen dat uw personeel over de juiste arbeidsovereenkomsten beschikt, dat u de rechten en plichten van u en uw werknemers kent, u heeft wellicht te maken met medewerkers die niet goed functioneren of zieke werknemers.

Houweling & Kars Advocaten staat de werkgever bij om u te adviseren bij elk arbeidsrechtelijk vraagstuk of geschil, denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Het opstellen of controleren van arbeidsovereenkomsten;
 • Hoe u een arbeidsovereenkomst kunt beëindigen;
 • Wanneer u een arbeidsovereenkomst kunt beëindigen;
 • Hoe u moet handelen als een werknemer niet functioneert;
 • Hoe u moet handelen als een werknemer ziek is;
 • Het opstellen van een vaststellingsovereenkomst bij einde dienstverband;
 • Het berekenen van diverse (ontslag)vergoedingen;
 • Welke stappen u moet nemen om een werknemer op staande voet te kunnen ontslaan.

Mr. Esther Sonneveld

Esther is een ervaren advocaat met een praktische benadering. Zij is partner van ons kantoor en draait een gevarieerde praktijk waarbij de nadruk ligt op het arbeids-, bouw- en contractenrecht. Esther maakt duidelijke afspraken en streeft altijd naar een optimale samenwerking met haar cliënt.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: e.sonneveld@hklaw.nl

Mr. Joyleen Verhoek

Joyleen VerhoekJoyleen staat cliënten bij op het gebied van het sociale zekerheidsrecht, bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Zij is betrokken, bevlogen en weet tegelijkertijd de juiste afstand te bewaren die nodig is om gevoelige zaken op correcte wijze te begeleiden.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: j.verhoek@hklaw.nl

Direct contact: