010 521 77 77 info@hklaw.nl
Home » Specialisaties » Arbeidsrecht » Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet houdt in dat de werkgever aangeeft dat de arbeidsovereenkomst per direct is komen te eindigen. De werkgever heeft daarvoor een dringende reden die het ontslag op staande voet rechtvaardigt nodig zoals bijvoorbeeld diefstal, het drinken van alcohol tijdens werktijd, fraude of mishandeling.

Voorwaarden voor ontslag op staande voet

Een werkgever kan niet zomaar een ontslag op staande voet geven. Naast de dringende reden die de werkgever moet hebben, geldt de eis dat die reden aan de werknemer moet worden medegedeeld. Tevens moet het ontslag onverwijld zijn gegeven, dat wil zeggen direct nadat de werkgever met die reden bekend is geworden. Als de werkgever aan één van deze eisen niet heeft voldaan dan kan het zo zijn dat het ontslag op staande voet geen stand houdt.

Handel binnen twee maanden

U moet snel handelen na een ontslag op staande voet. U ontvangt namelijk geen loon meer en u heeft ook geen recht op een uitkering. U heeft dus direct geen inkomen meer. Schakel een van de ervaren arbeidsrechtenadvocaten van Houweling & Kars in om u tegen het ontslag te verweren. U heeft hiervoor slechts twee maanden de tijd. Binnen die periode kan de rechter het ontslag nog vernietigen. Bijstand van een deskundige advocaat is dus noodzakelijk.

Onze advocaten kunnen u in sommige gevallen om adviseren met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan met de werkgever ter voorkoming van een procedure en besparing van kosten. Ook in dat geval zorgen Houweling & Kars Advocaten ervoor dat u uw recht haalt.

Stel uw vraag over ontslag op staande voet:

Mr. Esther Sonneveld

Esther is een ervaren advocaat met een praktische benadering. Zij is partner van ons kantoor en draait een gevarieerde praktijk waarbij de nadruk ligt op het arbeids-, bouw- en contractenrecht. Esther maakt duidelijke afspraken en streeft altijd naar een optimale samenwerking met haar cliënt.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: e.sonneveld@hklaw.nl

Mr. Joyleen Verhoek

Joyleen VerhoekJoyleen staat cliënten bij op het gebied van het sociale zekerheidsrecht, bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Zij is betrokken, bevlogen en weet tegelijkertijd de juiste afstand te bewaren die nodig is om gevoelige zaken op correcte wijze te begeleiden.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: j.verhoek@hklaw.nl

Direct contact: