010 521 77 77 info@hklaw.nl
Home » Specialisaties » Arbeidsrecht » Proeftijd

Proeftijd

In een arbeidsovereenkomst is vaak een proeftijd opgenomen. Dit is niet verplicht. De proeftijd is vaak 1 maand. Dat mag alleen als het gaat om een contract van langer dan 6 maanden of als het een contract van bepaalde tijd is zonder einddatum.

Proeftijdbeding moet aan 3 eisen voldoen

Een rechtsgeldig proeftijdbeding moet volgens de wet aan 3 eisen voldoen:

  1. De proeftijd dient voor werkgever en werknemer gelijk te zijn;
  2. De proeftijd moet schriftelijk worden overeengekomen;
  3. De proeftijd mag niet langer zijn dan de wettelijke duur.

Als aan deze eisen niet is voldaan is het beding nietig. Neem in dat geval contact op met Houweling & Kars Advocaten zodat wij actie richting uw werkgever kunnen nemen. Bent u werkgever? Zorg dat uw arbeidsovereenkomsten het juiste proeftijdbeding bevatten en laat ons uw contract beoordelen.

Maximale proeftijd

De proeftijd kan maximaal 2 maanden duren bij een vast dienstverband (een contract voor onbepaalde tijd) of een tijdelijk arbeidscontract (contract voor bepaalde tijd) voor 2 jaar of langer.

Tijdens de proeftijd mag de werkgever opzeggen zonder reden en er geldt ook geen opzegtermijn. Datzelfde geldt voor de werknemer. Als daarom wordt gevraagd is de werkgever echter verplicht om de reden van de opzegging aan de werknemer door te geven.

 

Stel uw vraag over proeftijd:

Mr. Esther Sonneveld

Esther is een ervaren advocaat met een praktische benadering. Zij is partner van ons kantoor en draait een gevarieerde praktijk waarbij de nadruk ligt op het arbeids-, bouw- en contractenrecht. Esther maakt duidelijke afspraken en streeft altijd naar een optimale samenwerking met haar cliënt.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: e.sonneveld@hklaw.nl

Mr. Joyleen Verhoek

Joyleen VerhoekJoyleen staat cliënten bij op het gebied van het sociale zekerheidsrecht, bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Zij is betrokken, bevlogen en weet tegelijkertijd de juiste afstand te bewaren die nodig is om gevoelige zaken op correcte wijze te begeleiden.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: j.verhoek@hklaw.nl

Direct contact: