010 521 77 77 info@hklaw.nl
Home » Specialisaties » Huurrecht

Huurrecht

Huurovereenkomsten komen vaak voor: u huurt een woning of bedrijfsruimte, een auto of een opslagruimte. Soms huurt u maar kort, maar zeker bij woningen en bedrijfsruimtes gaat het vaak om een langdurige verbintenis die zowel aan de kant van de verhuurder als aan de kant van de huurder rechten en plichten geeft.

Vragen bij huurovereenkomsten

Langdurige huurovereenkomsten leiden regelmatig tot vragen of geschillen. Het gaat bijvoorbeeld om de overeengekomen duur van de huurovereenkomst, de opzegtermijn, terugbetaling van de borg, de verdeling van onderhoudskosten of een verhoging van de huurprijs. Particulieren genieten extra wettelijke bescherming als het gaat om de huur van woonruimte. Met regelmaat rijzen vragen op over deze huurbescherming en de rol van de huurcommissie.

Huurrechtspecialisten van Houweling & Kars Advocaten

De huurrechtspecialisten van Houweling & Kars Advocaten adviseren en staan u bij in het geval de verhuurder een procedure start tot ontbinding en ontruiming van de woning. Voor een huurder van woonruimte is het behoud van de woning immers vaak het belangrijkst. Onze advocaten zijn u ook van dienst indien de woning gebreken vertoont waardoor u kans maakt op huurprijsvermindering of schadevergoeding. Wij zorgen ervoor dat de verhuurder snel tot het verhelpen van de gebreken overgaat.

Houweling & Kars Advocaten is flexibel en begrijpt dat in verschillende gevallen een verschillende aanpak vereist is. Zo treden wij op voor woningcorporaties waarbij sociaal beleid een grote rol speelt maar ook voor particuliere verhuurders waarbij de directe belangen doorslaggevender kunnen zijn.

Huurrecht specialisaties:

Stel uw vraag over huurrecht:

Wij behartigen uw belangen

Houweling & Kars Advocaten staat u bij in elk voorkomend geval. Wij kunnen voor u een huurovereenkomst opstellen of controleren. Houweling & Kars Advocaten behartigen uw belangen en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Mr. Roeland van Gelder, Advocaat huurrecht

Roeland van GelderRoeland heeft meer dan 25 jaar ervaring in de advocatuur. Hij treedt op voor ondernemers en particulieren en zowel voor als tegen overheidsinstanties. Roeland heeft vooraanstaande woningbouwverenigingen als cliënt, voor wie hij veel verschillende huurgeschillen succesvol oplost.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: r.vangelder@hklaw.nl

Mr. Joost van Hattum, Advocaat huurrecht

Joost van HattumJoost beoefent de advocatuur met oog voor de menselijke maat maar zonder een geschil uit de weg te gaan. Hij is creatief en vasthoudend. Hij wil de beste oplossing en begeleidt zijn cliënten met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Zijn focus ligt op het bouwrecht, het huurrecht en het algemeen contractenrecht.

Telefoon: 010 521 77 77 | E-mail: j.vanhattum@hklaw.nl

Direct contact: